Jak optymalnie zaplanować dietę przy niedoczynności tarczycy i Hashimoto?

ZapisY na webinar są już zamknięte. 

Możesz jednak zamówić jadłospisy jesienno-zimowe zoptymalizowane dla osób z tymi zaburzeniami!

 Zdiagnozowano u Ciebie niedoczynność tarczycy czy Hashimoto? Pamiętaj, to nie koniec świata!

Jestem dietetykiem oraz biotechnologiem specjalizującym się w dietoterapii chorób tarczycy i Hashimoto.

Widzę i obserwuję, że wokół tematu diety w Hashimoto narosło wiele mitów i przeglądając artykuły w Internecie często można natrafić na nieprawdziwe informacje, które nie mają pokrycia w badaniach naukowych. Staram się bardzo mocno walczyć z tym podejściem i dlatego organizuję ten darmowy webinar 23.09 (poniedziałek) o 20:00. 

 

 Powtórka webinaru będzie dostępna przez 3 dni dla zapisanych na poniższą listę e-mail, a zaraz po zapisie otrzymasz gratis: “listę badań koniecznych przy niedoczynności tarczycy i / lub chorobie Hashimoto“.

Szczegóły webinaru:

t

Czym jest niedoczynność tarczycy i choroba Hashimoto i jak interpretować badania?

Opowiem Ci o tym, czym się charakteryzuje niedoczynność tarczycy oraz Hashimoto oraz jak interpretować wyniki badań (a listę badań, jakie warto wykonać, otrzymujesz w gratisie w formie PDF zaraz po zapisie na webinar!)

Jakie są najpopularniejsze mity związane z dietą przy Hashimoto i niedoczynności tarczycy?

Opowiem Ci, w których stwierdzeniach na temat diety w Hashimoto tkwi ziarno prawdy, a które nie mają żadnego pokrycia w badaniach naukowych. Tak, aby stało się jasne, co Ci może szkodzić. 

4 podstawowe zasady skutecznej diety przy chorobie Hashimoto lub niedoczynności tarczycy

Poznaj 4 podstawowe kryteria, które musi spełniać Twoja dieta. Dowiedz się, czego szukać w diecie i jakie pokarmy to zawierają, oraz poznaj prawdy i mity na temat suplementacji.

Brzmi ciekawie? To jeszcze nie wszystko! 

Oprócz samego webinaru, odbierzesz też gratis PDF “Lista badań, jakie warto wykonać przy niedoczynności tarczycy i / lub Hashimoto“.

Zaproszę Cię też po zapisie do dedykowanej grupy wsparcia na facebooku “Zadbam o dietę jeszcze w tym roku | Hashimoto i niedoczynność tarczycy”, gdzie odbyły się 2 dodatkowe transmisje LIVE przed webinarem! To idealna okazja na bezpośredni kontakt ze mną i zadawanie pytań.

Niestety zapisy na webinar są już zamknięte! 

Możesz jednak sprawdzić gotowe jadłospisy dla osób z niedoczynnością tarczycy lub Hashimoto – są TUTAJ!

Kim jestem?

Nazywam się Aleksandra Rodziewicz i zawodowo pomagam kobietom z chorobami tarczycy zmienić nawyki żywieniowe dla ich lepszego zdrowia i samopoczucia.

Specjalizuję się w dietoterapii chorób tarczycy (niedoczynność, Hashimoto) i insulinooporności, stąd właśnie taki temat webinaru. 

Chcesz mnie lepiej poznać? Na bieżąco odzywam się poniżej:

Do Pani Oli trafiłam ze względu na insulinooporność i hashimoto. Otrzymałam szczegółowy plan żywieniowy. Posiłki zaplanowane przez Panią Olę były nie tylko smaczne i pełnowartościowe, ale też zapewniały uczucie sytości na długo dzięki czemu nie miałam ochoty na podjadanie. Pani Ola jest bardzo profesjonalną, sympatyczną osobą, zawsze chętnie odpowiadała na moje pytania. Nowe przepisy wpisały się na stałe do mojego jadłospisu. Polecam gorąco!
Agnieszka

Bardzo polecam wizytę u p. Aleksandry, szczególnie osobom z zespołem jelita drażliwego oraz problemami z tarczycą (sama cierpię na IBS oraz hashimoto). Dzięki temu, że p. Aleksandra przeprowadziła ze mną fazę eliminacyjną diety low FODMAP praktycznie zapomniałam, co oznacza ciągły ból brzucha i mój komfort życia zdecydowanie się poprawił. Ponadto, dzięki temu wiem które pokarmy mi szkodzą, a które nie. Dieta, którą p. Aleksandra ułożyła jest nie tylko smaczna, ale i skuteczna. Byłam zaskoczona, jak duże są porcje dań w jadłospisie – cały dzień chodziłam najedzona, co z kolei pomogło w opanowaniu chęci na słodycze i inne niezdrowe przekąski. Efekty, w szczególności poprawa samopoczucia, ale również utrata wagi, pojawiły się szybko. Jestem przekonana, że wiele przepisów z jadłospisu zostanie ze mną na długo, gdyż są zdrowe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Pani Aleksandra oprócz tego, że jest kompetentnym specjalistą, gotowym dzielić się swoją olbrzymią wiedzą, jest też przemiłą osobą oraz potrafi doskonale zmotywować, nawet w przypadku potknięć 🙂
Zuzanna

Zanim zaczęłam współpracę z Panią Olą miałam za sobą wiele sukcesów i porażek na drodze do właściwiej wagi. Efekty odchudzania nigdy jednak nie były trwałe, a różne zalecenia, które słyszałam i czytałam tak skomplikowane i często sprzeczne ze sobą, że już naprawdę nie wiedziałam co robić.Do tego Hashimoto, PCOS, insulinooporność… Początkowo miałam opory przed skorzystaniem z usług dietetyka, bo nie wyobrażałam sobie, że mam dostosować się do ściśle wyznaczonej rozpiski posiłków. Okazało się jednak, że to wcale nie jest konieczne, by współpraca była skuteczna! Zalecenia, które dostałam tym razem okazały się dość proste i brzmiały znacznie rozsądniej niż wszytko to, z czym się wcześniej spotykałam. W kazdym razie nie budziły moich wątpliwość. Skupiłyśmy się głównie na tym, co najważniejsze i nie czułam się przekonywana lub zmuszana do czegokolwiek, co było ponad moje siły. Dzięki Pani Oli lepiej zrozumiałam mój organizm i zasady komponowania posiłków, a tym samym zaczęłam chudnąc mimo tego, że wcale nie przeszłam na żadną dietę odchudzającą. Jedynie zaczęłam zmieniać moje zwyczaje żywieniowe i styl życia na bardziej aktywny, a także nauczyłam się, jak radzić sobie z nadmierną ochotą na słodkości. Teraz lepiej rozumiem, co i dlaczego mogę, a nawet powinnam jeść, a czego lepiej unikać. Efekty nie są szybkie i spektakularne, ale za to stopniowe i regularne. Po raz pierwszy nie czekam na zakończenie diety, ale cieszę się, że mogę kontynuować to, czego się nauczyłam już na stałe i tym samym mam uzasadnioną nadzieję, że osiągnę i utrzymam prawidłową wagę bez kolejnych wahań. Mój endokrynolog również zauważył zmiany i zachęca mnie do kontynuacji 🙂
Ania