Słodycze w insulinooporności.
Czy i jak jeść – bez wyrzutów sumienia i tycia
Insulinooporność kojarzy Ci się z wszechobecnymi zakazami? Zero cukru, zero ciast, a nawet… zero owoców? Próbujesz szukać fit alternatyw dla słodyczy i masz już dość wiecznych ograniczeń? Rozumiem Cię – masz prawo czuć frustrację i być przytłoczona.
I dlatego właśnie chcę Ci udowodnić, że:
Start webinaru za…
- dni
- Godzin
- Minut
- Sekund
Podczas darmowego webinaru o słodyczach w insulinooporności dowiesz się m.in.:
Czy indeks glikemiczny słodyczy ma znaczenie?
Czy warto piec „zdrowe” ciasta i wybierać fit alternatywy dla słodkości?
Jak skończyć z uzależnieniem od cukru i przejąć kontrolę nad swoimi wyborami żywieniowymi?
Jak uwzględnić w diecie swoje ulubione słodkości bez szkody dla zdrowia i sylwetki?
Jak nie wpadać w błędne koło ograniczenia cukru i jeszcze większej ochoty na słodycze?
Jak przetrwać różnego rodzaju święta i imprezy, mając insulinooporność, tak, by nie myśleć ciągle o zakazach, tylko skupić się na dobrej zabawie?
Kim jestem?
Nazywam się Aleksandra Rodziewicz i specjalizuję się w dietoterpii chorób tarczycy (niedoczynność, Hashimoto) i insulinooporności.
Pracuję z kobietami z insulinoopornością już ponad 5 lat.
Większość z nich trafia do mojego gabinetu totalnie zagubiona i zdezorientowana ilością sprzecznych informacji i zakazów. Próbują działać na własną rękę, ale większość metod, które stosują, niestety tylko pogarsza ich stan zdrowia oraz samopoczucie.
Dietę w insulinooporności łączą tylko z zakazami i ograniczeniami żywieniowymi, a przygotowywanie posiłków wiąże się dla nich z udręką.
Ale dieta wcale nie musi być tak restrykcyjna, jak myślisz. Nie musi kosztować majątku i zabierać Ci cennych godzin na zakupy i gotowanie. Możesz jeść to, co lubisz i czuć satysfakcję z jedzenia, ale jednocześnie nadal dbać o swoje zdrowie i sylwetkę. Chętnie Ci w tym pomogę, jeśli mi na to pozwolisz.